Οι περισσότεροι θέλουμε να διαβάζουμε, να σχολιάζουμε και βεβαίως να οδηγούμε κάποιου είδους σπορ αυτοκίνητο, πλην όμως στην καθημερινότητά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Mercedes-Benz έχει πολύ μεγάλη παράδοση στα επαγγελματικά οχήματα και στην πορεία εξέλιξης των αυτοκινήτων της δεν παραλείπει να βελτιώσει και το Citan.

Η επιβατική έκδοση του Citan λοιπόν, μετονομάζεται σε Citan Tourer, αλλά οι ουσιαστικές αλλαγές εντοπίζονται αλλού και σκοπό έχουν να κάνουν το “βανάκι” της Mercedes πιο θελκτικό και βολικό στη χρήση. Η σημαντικότερη βελτίωση εντοπίζεται στο ότι πλέον τα Citan, όπως και η υπόλοιπη γκάμα της Mercedes-Benz είναι συμβατά με τις νόρμες εκπομπών ρύπων Euro 6.

Στα επιβατικά λοιπόν το πακέτο BlueEFFICIENCY θα είναι στάνταρ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα ECO start/stop, ρίχνοντας τη μέση κατανάλωση καυσίμου σε 4,3 λίτρα στα 100 χλμ.  Μάλιστα, οι τεχνικοί της Mercedes πέτυχαν αυτό το νούμερο ενώ παράλληλα αύξησαν τη μέγιστη αποδιδόμενη ροπή κατά 20 Nm, παρότι η ιπποδύναμη των πετρελαιοκινητήρων του Citan παραμένει ίδια (από 75 έως 110 ίππους).

Οι υπόλοιπες επεμβάσεις στη γκάμα του Citan αφορούν κυρίως τον διαθέσιμο έξτρα εξοπλισμό, που πλέον περιλαμβάνει και μια ανοιγόμενη γυάλινη οροφή στις “μακριές” επιβατικές εκδόσεις. Τα εμπρός καθίσματα είναι δύο, ρυθμιζόμενα σε ύφος και αναδιπλούμενα, ενώ για την εξυπηρέτηση του οδηγού έχει τοποθετηθεί κάμερα οπισθοπορίας ενσωματωμένη στον καθρέφτη και ένα νέο πρακτικό σύστημα πλοήγησης.

Facebook Comments