Την θέση ότι εάν η συμφωνία με τους δανειστές δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό», τότε η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «όταν εκλέγεσαι δεν παίρνεις λευκή επιταγή.Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε».

«Πλέον έχουμε περάσει στην χορεία των πολιτικών αποφάσεων, τη λύση θα τη δώσει η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης.Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει το μάξιμουμ των υποχωρήσεων δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχωρήσεων πλέον. Οι άλλες πλευρές συμπεριφέρονται σαν κυβερνήτες (…) η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλα περιθώρια από τον ελληνικό λαό να αυτοκαταργηθεί» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις ο υπουργός Εργασίας είπε ότι είναι το μίνιμουμ και αυτονόητο και όχι ιδεολογική αγκύλωση.

«Εξαντλούμε τα περιθώρια να είναι μέρος της συμφωνίας το ν/σ, αλλά πρέπει να ψηφιστεί ούτως ή άλλως είναι ή δεν είναι μέρος της συμφωνίας» διευκρίνισε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων έναντι της δόσης του ΔΝΤ.

Ως προς το θέμα της κομματικής πειθαρχίας που έθεσε ο Νίκος Παππάς, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «πριν φτάσουμε σε κομματικές πειθαρχίες θα πρέπει να δούμε τη συμφωνία, δεν χωρούν ντιρεκτίβες σε αυτό δεν βοηθάει η χρήση κομματικής πειθαρχίας».

«Δύσκολη συμφωνία θα είναι σε κάθε περίπτωση, αυτό το αποδέχεται και ο ελληνικός λαός. Σημασία έχει η προοπτική της συμφωνίας, αν ανοίγει μια άλλη πορεία για τη χώρα» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε απώλεια από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι προϋπόθεση επιτυχούς πορείας».

Για την κα. Παναρίτη τόνισε ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καθώς «λόγω της διαδρομής της είχε συνδεθεί με άλλες απόψεις».

Facebook Comments