O Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερωθεί σήμερα στις Βρυξέλλες για τις λεπτομέρειες της τελικής πρότασης των πιστωτών της Ελλάδας με την οποία επιδιώκεται να αρθεί το αδιέξοδο και να παρασχεθεί «σανίδα σωτηρίας» στη χώρα που ξεμείνει από επιλογές ώστε να αποτραπεί μια χρεοκοπία, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το πρακτορείο τονίζει πως οι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν σε ένα νέο έγγραφο συμφωνίας που προορίζεται να αποτρέψει μια ελληνική χρεοκοπία και το οποίος θα παρουσιασθεί στον Έλληνα Πρωθυπουργό από τον Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι τελευταίες ανατροπές μεταθέτουν το βάρος στην κυβέρνηση Τσίπρα για να επιλέξει μεταξύ της θυσίας των προεκλογικών υποσχέσεων ή του να θέσει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας στο ευρώ», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Παράλληλα επισημαίνει : « Τέσσερις μήνες διαμάχης και προθεσμιών που δεν τηρούνται έχουν κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για να αρθεί το αδιέξοδο και παρότι η πρόταση των δανειστών δεν πήρε την μορφή τελεσιγράφου, οι τελευταίες εξελίξεις ρίχνουν το βάρος στην κυβέρνηση Τσίπρα».

«Η ανάγκη για συμφωνία είναι τόσο μεγάλη, μετά από τέτοια έλλειψη ρευστότητας που η ανακούφιση για το ευρύ κοινό εν τέλει θα υπερισχύσει του κόστους ενός συμβιβασμού» λέει ο Γ. Παγουλάτος, καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας.

Facebook Comments