Σε εποικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τρεις πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξουν χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα και να βρεθεί άμεσα λύση για την Ελλάδα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι θεσμοί απέχουν «μερικές ώρες» από μια «πιθανή διευθέτηση για την Ελλάδα».

Οι επικεφαλής των θεσμών και των εταίρων εργάζονται πολύ εντατικά ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για την Ελλάδα, έστειλε νωρίτερα από το Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ. Σημείωσε πως στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία εντός του συμφωνημένου χρονικού πλαισίου.

Σαφώς πιο απαισιόδοξο ήταν πάντως το μήνυμα του γερμανού υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε από την πλευρά του πως με βάση τις ελληνικές προτάσεις οι διαπραγματεύσεις δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα. Προσέθεσε πως η αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για την προοπτική άμεσης συμφωνίας δεν είναι δικαιολογημένη.

Facebook Comments