«Κείμενο συμβιβασμού» χαρακτήρισε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Κληθείς να σχολιάσει το σχετικό κείμενο από βουλευτές της ΝΔ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έκανε λόγο για ένα κείμενο «το οποίο αποτελεί απόρροια συμβιβασμού κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους θεσμούς» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Είναι μια πρόταση της κυβέρνησης κατ΄ ελάχιστον προκειμένου να βρεθεί μια επωφελής συμφωνία για την ελληνική πλευρά. Αυτά τα πλαίσια της συμφωνία θα τα συζητήσουμε στη Βουλή και στα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι όμως της ώρας διότι περιμένουμε την τελική συμφωνία» είπε ο Υπουργός.

Πάντως νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι την πολιτική της κυβέρνησης δεν την υπαγορεύει ούτε η τρόικα ούτε κηδεμόνες. «Ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Γερμανοί καθορίζουν την πολιτική μας. Την καθορίζουν τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι προκλητικές και δεν γίνονται αποδεκτές», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στο κείμενο που παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό.  

Facebook Comments