«Πάτε τη χώρα σε τρίτο μνημόνιο» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή. «Η τρόικα σάς έκανε πρόταση για νέο μνημόνιο, οι δικοί σας λένε ότι το email Χαρδούβελη είναι όαση μπροσά σε σε αυτά που φέρνετε εσείς..» «Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα είχα να σας κάνω είναι να συνεχίσετε την διαπραγμάτευση με βάση το email Χαρδούβελη» ανέφερε δηκτικά.

«Ακόμα κι αν κλείσει η συμφωνία, το Σεπτέμβριο έρχεται νέο μνημόνιο» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ επιφυλάχθηκε για τη στάση του κόμματός του έναντι της συμφωνίας εάν και όταν την καταθέσει η κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε δε τον Αλέξη Τσίπρα «να μη γίνει ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα».

«Αυτή είναι η απίστευτη δημιουργική ασάφεια. Κάθε χρόνια που βγάζουμε πλεονάσματα κάτω του 3% πρέπει να δανειστούμε αυτό αυξάνει το χρέος και μας οδηγεί σε δανεισμό» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση αρνείται μέτρα όπως τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιολόγηση ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι σε όλα». «Εγώ αγωνίζομαι για τον ιδιωτικό τομέα και όχι τους ημέτερους» πρόσθεσε.

«Εμείς κατεβάσαμε το ΦΠΑ στην εστίαση εσείς το ανεβάζετε, θεσμοθετήσαμε το χαμηλότερο εγγυημένο εισόδημα. Δεν αποδεχθήκατε τον ΦΠΑ στα νησιά θα είχε κλείσει η πέμπτη αξιολόγηση» κατηγόρησε την κυβέρνηση.

«Έχετε χάσει τη μπάλα τελείως, βάζετε τη χώρα σε ύφεση» ανέφερε δε.

«Η κυβέρνηση δεν έλεγε την αλήθεια ότι γράφεται η συμφωνία. Καμία διαπραγμάτευση δεν κάνατε» τόνισε, ενώ ανέφερε ότι είναι ήδη σε επαφή με ξένους ηγέτες

«Η πρόταση σας μας πάει πολύ πίσω και χτυπά τη μεσαία τάξη, ναι είναι αλήθεια, πήραμε πολλά σκληρά μέτρα, αλλά είχαμε αρχίσει να ανακουφίζουμε τη μεσαία τάξη» επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τους 3 μήνες της διακυβέρνησης σας, είχαμε φορολογική υστέρηση περί τα 900 εκατ. ευρώ» παρατήρησε.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά ότι οι εκλογές θα φέρουν τη χώρα πίσω. «Η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές, η χώρα δεν τις αντέχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς. 

Facebook Comments