Ας τα βάλουμε κάτω, ένα-ένα. Το νέο κόμπακτ σεντάν της Fiat θα ονομάζεται Aegea, με σαφή αναφορά στο Αιγαίο και όχι τυχαία. Σύμφωνα με την εταιρεία το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Κωνσταντινούπολης “σε αναγνώριση της στρατηγικής σημασίας της Τουρκίας για την FIAT Chrysler Automobiles”.

Σχεδιάστηκε μεν στην Ιταλία, στο Centro Stile, αλλά εξελίχθηκε στην Τουρκία σε συνεργασία με την Tofaş R&D, ένα από τα μεγαλύτερα R&D κέντρα της FCA. Θα κατασκευάζεται στην Τουρκία, στο εργοστάσιο της FCA στην Τουρκία και, τέλος, θα ξεκινήσει να πωλείται από την Τουρκία τον Νοέμβριο και έπειτα θα ακολουθήσουν περισσότερες από 40 χώρες. Παραμένει πάντως αμφίβολο αν αυτή θα είναι και η τελική ονομασία του “Aegea Project”.

Στο θέμα μας τώρα, το νέο τριών όγκων μικρομεσαίο Fiat, ενσαρκώνει απόλυτα το παλιό, καλό κόνσεπτ της “κούρσας” που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ορισμένες αγορές, όπως η τουρκική -και η ελληνική, ας μην γελιόμαστε. Έχει μήκος 4,5 μέτρα και πλάτος 1,78 με μεταξόνιο 2,64 μέτρα και χώρο αποσκευών 510 λίτρα. Θα εξοπλίζεται με δύο πετρελαιοκινητήρες MultiJet II turbo και δύο βενζινοκινητήρες με αποδόσεις από 95 έως 120 ίππους που θα συνδυάζονται με χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτιο, ενώ η Fiat υπόσχεται ότι θα είναι ιδιαίτερα οικονομικό στη χρήση. 

Facebook Comments