Η Κρατική Δούμα της Ρωσίας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την υποψηφιότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον οποίο είχε προτείνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του Μεντβέντεφ ο πρόεδρος Πούτιν, εκθείασε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι απαιτείται από την νέα κυβέρνηση να υπάρξει συνέχεια στο έργο της όπως και ότι θα πρέπει να αρχίσει άμεσα χωρίς κλυδωνισμούς την υλοποίηση του ευρείας κλίμακας κυβερνητικού προγράμματος κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας, το οποίο παρουσίασε την προηγούμενη ο πρόεδρος της Ρωσίας και έγινε γνωστό ως το «νέο διάταγμα του Μαΐου».

Την υποψηφιότητα του Μεντβέντεφ ενέκριναν 374 βουλευτές, από το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» και το «Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα Ρωσίας», ενώ οι 56 βουλευτές από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας και το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» καταψήφισαν την υποψηφιότητα του.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα που αφορά τον διορισμό του Ντμίτρι Μενβέντεφ, ώστε να μπορέσει να συγκροτήσει τη νέα κυβέρνηση.

Facebook Comments