Υποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων Ισπανίας και Ιταλίας μετά το νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η Ελλάδα στους πιστωτές, καθώς το ελληνικό ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης μεταξύ του δεκαετούς ισπανικού και γερμανικού 10ετούς ομολόγου συρρικνώνεται για δεύτερη ημέρα σήμερα μετά την διεύρυνσή του στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Απριλίου την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντίθετα η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου βάσης bund εξακολουθεί να ενισχύεται εν μέσω σημαδιών βελτίωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,18% στο 2,233% αυτή την ώρα μετά από άνοδο 15 μονάδων βάσης τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 2,25%, με το αντίστοιχο spread (ήτοι τη διαφορά με την απόδοση του γερμανικού bund) στις 136 μονάδες βάσης έναντι 146 μονάδων την προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού τίτλου ενισχύεται κατά μία μονάδα στο 0,89% μετά από άνοδο 36 μονάδων βάσης την προηγούμενη εβδομάδα.

Facebook Comments