«Συμβιβασμός είναι, δεν το κρύβουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «Δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο. Ρήξη είναι η διαπραγμάτευση που κάνουμε. Η διαπραγμάτευση που θέτει σε αμφισβήτηση το πλαίσιο που περνά τη θηλιά στο λαιμό της ελληνικής κοινωνίας».

Ο ίδιος υπογράμμισε στη συνέχεια ότι το Μνημόνιο «καθιερώθηκε με εκβιασμό χρέους, αλλά δεν καταργείται. Δεν μπορεί να ξηλωθεί το Μνημόνιο» αλλά επανέλαβε ότι οι κόκκινες γραμμές είναι «Οι συντάξεις, οι μισθοί, το χρέος, τα πλεονάσματα, η χρηματοδότηση από τους θεσμούς μιας αναπτυξιακής πορείας χωρίς μνημόνια, η ψήφιση εργατικής νομοθεσίας, η δίκαιη λειτουργία – ρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος το οποίο πρέπει να διευρύνει τους πόρους του».

Ο N. Φίλης σημείωσε πως ότι φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα είναι ότι καλύτερο μπορεί να πετύχει. «Για τίποτε δεν είμαι σίγουρος. Το δίλημμα είναι σκληρό. Θα πέσουμε στους δανειστές ή θα παλέψουμε με τη λαϊκή εντολή για αλλαγή στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος όμως άσκησε σφοδρή κριτική στον Γιάννη Πανούση καλώντας τον να σταματήσει τις δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις.

Χαρακτήρισε ως «βλακώδη» την κίνηση του υπουργού να περιφρουρήσει με 8 διμοιρίες χθεσινή διαδήλωση 100 ατόμων και δήλωσε ότι «Είναι λάθος να δημιουργούνται αντιπερισπασμοί εν μέσω διαπραγμάτευσης. Εχει αναλάβει δύσκολο έργο, όμως πρέπει να σταματήσει τις δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις.»

Τέλος, αναφορικά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις εργασίες στη Βουλή για το χρέος ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου θα υποταχθεί στη διαπραγμάτευση» προσθέτοντας ότι η Πρόεδρος της Βουλής στήνει αντιπαραθέσεις, για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι πέφτει σε παγίδες και ότι την χτυπούν για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Facebook Comments