Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα ξαναρχίσουν πρώτα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και μετά σε πολιτικό, επισήμανε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Μια συμφωνία με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες είναι απαραίτητη… το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας» διεμήνυσε στο γαλλικό δίκτυο France Culture ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Η Κομισιόν έχει διατυπώσει τις προτάσεις της στον Έλληνα πρωθυπουργό, τις οποίες μελετήσαμε μαζί την Πέμπτη το βράδυ» πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

«Έκανα μια σειρά σχολίων και προτάσεων (στον Αλέξη Τσίπρα) τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση μελέτησε την περασμένη νύχτα» τόνισε.

«Οι πιστωτές της Ελλάδας εξαπέλυσαν χθες τις πιο σκληρές προειδοποιήσεις έναντι της ελληνικής κυβέρνησης από τότε που ξεκίνησε η πεντάμηνη αντιπαράθεση για το πρόγραμμα διάσωσης, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποσύρει την διαπραγματευτική του ομάδα και τους Ευρωπαίους ηγέτες να λένε ότι ο χρόνος για συμβιβασμό έχει λήξει», γράφουν στο μεταξύ την Παρασκευή οι Financial Times. 

Facebook Comments