Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, κατά την οποία συμφώνησαν να κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, είχε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Σουλτς εξέφρασε την πεποίθηση πως εν τέλει θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

«Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και σας λέω ότι θα υπάρξει συμβιβασμός διότι είμαστε υπεύθυνοι πολιτικοί. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι φίλη μου. Αλλά μίλησα σήμερα τηλεφωνικώς μαζί της και θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, διότι ούτε η καγκελάριος θέλει την καταστροφή», τόνισε ο κ. Σούλτς.

Προειδοποίησε δε ότι ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό και για τις δύο πλευρές και απεύθυνε έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα «να πιάσει το χέρι που του απλώνει η Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή ωστόσο, με άρθρο του στην εφημερίδα Bild, ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ – που παραδοσιακά θεωρείται μια από τις διαλλακτικότερες φωνές για την Ελλάδα – προειδοποιεί πως η υπομονή της Ευρώπης με τη χώρα μας εξαντλείται.

Σημειώνει δε πως δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί θυσίες από την πλευρά των γερμανών εργαζόμενων ώστε να ικανοποιηθούν οι «υπερβολικές» προεκλογικές υποσχέσεις μιας «εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης».
 

Facebook Comments