Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιού είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς η διαπραγμάτευση εισέρχεται στην τελική και κρίσιμη ευθεία.

Η Ελλάδα θα πρέπει σύντομα να κάνει μια «σοβαρή κίνηση» προκειμένου να επιτευχθεί ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους δανειστές, διεμήνυσε στον πρωθυπουργό ο κ. Λιού, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Λιού προειδοποίησε παράλληλα τον κ. Τσίπρα πως τυχόν ναυάγιο στη διαπραγμάτευση θα προκαλέσει «άμεσες κακουχίες» στην Ελλάδα, αλλά και «ευρεία αβεβαιότητα» για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με κύκλους από το Μέγαρο Μαξίμου, ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση της Αθήνας να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους εταίρους-πιστωτές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον αμερικανό ΥΠΟΙΚ για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Λίγη ώρα πριν την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τσος Έρνεστ σχολίασε πως πως τα επόμενα βήματα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης δεν είναι ξεκάθαρα, όμως ξεκαθάρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ευελπιστούν πως θα υπάρξει γρήγορα λύση που θα διασφαλίζει την ανάκαμψη της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη προτού η κατάσταση επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία.

Facebook Comments