Η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να παρουσιάσει νέες προτάσεις για να υπάρξει πρόοδος στη διαπραγμάτευση, επανέλαβε σήμερα Τετάρτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει προειδοποιήσει πως δεν θα παρουσιάσει κάποιο νέο σχέδιο.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως ο χρόνος που απομένει είναι πλέον λίγος, όμως εξέφρασε την πεποίθηση πως ακόμα υπάρχει δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας.

Παράλληλα, δήλωσε πως θα προτείνει την αναβολή της εκλογής νέου προέδρου του Eurogroup κατά ένα μήνα, από τον Ιούνιο στον Ιούλιο, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να εστιάσουν την προσοχή τους απερίσπαστα στο ελληνικό ζήτημα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται όλη την προσοχή μας, και οι εκλογές δεν πρέπει να οδηγήσουν σε συζήτηση για τις διαδικασίες», διαμήνυσε μέσω Twitter.

Την ίδια στιγμή πάντως, αυξάνονται οι ενδείξεις πως δεν θα υπάρξει συμφωνία ή πρόοδος στη συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης, με πηγές του πρακτορείου Bloomberg και των «Financial Times» να αναφέρουν πως αναμένουν σύντομη και άκαρπη συζήτηση για τη χώρα μας.

Οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών αποτυπώθηκαν και στη συνεδρίαση του Euro-working Group την Τρίτη.

Facebook Comments