Στο «κενό» έπεσε η νέα, έκτη κατά σειρά, προσπάθεια της Βίκυς Σταμάτη να αποφυλακιστεί. Το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε την αίτηση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία μετά την ανακοίνωση της απόφασης ζήτησε την εξαίρεση της έδρας, βάλλοντας κατά της αξιοπιστίας των μελών της.

Νωρίτερα, και πριν την ανακοίνωση της απόφασης η κυρία Σταμάτη ζήτησε το λόγο στο δικαστήριο για να ζητήσει καταρχάς συγνώμη για το επεισόδιο που είχε νωρίτερα με την πρώην σύζυγο του Ν. Ζήγρα, Σ. Λεοντοπούλου. Παράλληλα, άφησε για μια ακόμη φορά αιχμές για την κόρη του ´Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου που έχει αποφυλακιστεί πρόσφατα.

«Δεν αισθάνομαι ένοχη», είπε μεταξύ άλλων, η κυρία Σταμάτη στην τοποθέτησή της: «Επί τρία χρόνια εγώ και το παιδί μου έχουμε εκτίσει ποινή υπακοής, την εξέτισα δίπλα στο Δρομοκαϊτειο και τη φυλακή. Εγώ και το παιδί μου τελούμε εν αιχμαλωσία. Ένα παιδί σε μια τόσο τρυφερή ηλικία υφίσταται αυτή την κακομεταχείριση. Είναι η δικαιολογημένη αγανάκτηση μιας μάνας… Έχω να πιω καφέ τρεις μήνες, δεν βγαίνω από το δωμάτιο μου.

Ο παιδοκτόνος που σκότωσε και έβρασε του παιδί του προαυλίζεται, εγώ όχι. Ήθελα να ξέρω για ποιο λόγο έρχομαι στα δικαστήρια, δεν αισθάνομαι ένοχη για καμία παράνομη πράξη. Αντίθετα, όλοι οι συγκατηγορούμενοί μου έχουν στραφεί εναντίον μου για να καλύψουν τα νώτα τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μητέρες σε αυτή την αίθουσα και να είναι ελεύθερες και να μην έρχονται να συνδράμουν μια μάνα και το παιδί της». 

Facebook Comments