Πρωτοσέλιδο σήμερα στην εφημερίδα Guardian η Ελλάδα, με τίτλο «Ελλάδα: Δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει» και με την φωτογραφία του προβληματισμένου Αλέξη Τσίπρα με φόντο την ελληνική σημαία και τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την κατάσταση και την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας τα πέντε και πλέον χρόνια της ύφεσης.

Με λίγα λόγια: 25% πτώση στο ΑΕΠ, 28% πτώση στις θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα, 28,5% βουτιά στην κατανάλωση τροφίμων, 61% «χτύπημα» στην μέση σύνταξη, το 45% των συνταξιούχων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και 26% ανεργία.

Το άρθρο αναφέρεται στην έκθεση της τράπεζας της Ελλάδας, με τον Γιάννη Στουρνάρα να προειδοποιεί ότι η Αθήνα έχει ξεμείνει από χρήματα, ενώ οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι οι ελπίδες για συμφωνία είναι ελάχιστες σήμερα, την τελευταία ημέρα που έχει προθεσμία η Ελλάδα για να «τα βρει» με τους δανειστές τη.

Οπως σημειώνουν οι αρθρογράφοι Larry Elliott και Ian Τaylor, η Ελλάδα προειδοποίησε χθες πως η οικονομική κατάρρευση που θυμίζει την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του 1930, την έχει αφήσει χωρίς χρήματα και ανίκανη να πληρώσει τους πιστωτές της.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνεται, δήλωσε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε μία φάση «ανεξέλεγκτης κρίσης».

Σύμφωνα με τον Guardian, το Eurogroup δεν αναμένεται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο η πραγματική και ρεαλιστική προθεσμία για την Ελλάδα είναι σε 12 ημέρες, όταν και λήγει η παράταση του προγράμματος διάσωσης.

Αξιωματούχος στις Βρυξέλλες δήλωσε στην εφημερίδα ότι το σημερινό Eurogroup δεν θα είναι μεγάλο σε διάρκεια και ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα καταλήξουν στον ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας.

Facebook Comments