Αν υποθέσουμε ότι ένα μεγάλο πολυτελές SUV μπορεί να γίνει πιο πολυτελές, το νέο Audi Q7 είναι έτσι. Είναι όμως και πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του, με άμεσα οφέλη στην κατανάλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Και δεν μιλάμε για “ψίχουλα”, αλλά για 325 ολόκληρα κιλά!

Η ίδια η Audi πάντως ευαγγελίζεται ότι “είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην κατηγορία του” και αυτό παρότι η μείωση βάρους επετεύχθη εν μέρει με τη μείωση των διαστάσεων. Έτσι λοιπόν, το μήκος αγγίζει τα 5,05 μέτρα, το πλάτος τα 1,97 και το ύψος το 1,74 και ζυγίζει 1.995 κιλά. Και παρόλα αυτά, είναι μικρότερο από το απερχόμενο…

Θα προσφέρεται τόσο σε 5θέσιες, όσο και 7θέσιες εκδόσεις, με κινητήρες προδιαγραφών EURO 6, και φυσικά τετρακίνηση. Ο 3λιτρος TFSI βενζινοκινητήρας έχει ισχύ 333 ίππων επιταχύνει το Q7 σε 6,1 ενώ η δεύτερη έκδοση με τον επίσης 3λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα σε 6,3 με κατανάλωση μόλις 5,7 λίτρα και εκπομπές ρύπων 149 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν το Audi Q7 από τα άλλα μοντέλα -της αγορά, αλλά και της εταιρείας- είναι το νέο σύστημα χειρισμού του κεντρικού λογισμικού του αυτοκινήτου με τη δεύτερη γενιά της πλατφόρμας modular infotainment.

Η νέα μονάδα ελέγχου MMI έχει μεγάλη οθόνη αφής απ όπου ρυθμίζονται τόσο οι παράμετροι οδήγησης, όσο και τα συστήματα πλοήγησης και ψυχαγωγίας. Υπάρχουν επίσης και συστήματα όπως το Audi connect, η ταμπλέτα της Audi για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων και τα δύο 3D ηχοσυστήματα, ενσωμάτωση smartphone με Google Android Auto και Apple CarPlay και προσαρμοζόμενος αυτόματος πιλότος (adaptive cruise control).

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, σύντομα θα ξεκινήσει και η διάθεση του Q7 e-tron quattro, το πρώτο plug in υβριδικό, από την Audi, με κινητήρα ντίζελ. Θα αποδίδει 373 ίππους και 700 Nm ροπής και θα αποτελεί την πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως plug-in υβριδικό diesel με κίνηση σε όλους τους τροχούς, στην κατηγορία των premium SUV. Έχει κατανάλωση μόλις 1,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές χαμηλότερες από 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο! 

Facebook Comments