Για να μας φύγει η απορία. Όλα όσα υποπτευόμαστε συμβαίνουν. Η ομάδα Τσίπρα πράγματι μπλοφάρει πιστεύοντας ότι η Ευρώπη δεν θα ανεχτεί την αποχώρηση ενός μέλους της. Κάποιοι στην κυβέρνηση εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα κερδίσουν. Άλλοι όμως φοβούνται ότι μπορεί και να έχουν κάνει λάθος υπολογισμούς.
 
Η ομάδα Τσίπρα πράγματι ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει το εσωτερικό της μέτωπο, «πουλώντας» του έστω και στο τέλος του χρόνου μια προβληματική αλλά σίγουρα ηρωική συμφωνία. Ενδιαφέρεται ακόμα να «χρησιμοποιήσει» για όσο πάει και την ομάδα μελών του κόμματος, των «εραστών» της δραχμής, τους οποίους αν πάνε τα πράγματα σύμφωνα με τους υπολογισμούς της θα τους βάλει είτε να υπογράψουν δήλωση μετάνοιας είτε θα τους πετάξει αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.
 
Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου που πρέπει να απαντηθεί είναι: Θα υποβάλουν οι δανειστές μια νέα πρόταση;
Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι αυτό θα γίνει.
 
Το δεύτερο ερώτημα είναι: Θα είναι σημαντικά βελτιωμένη στον βαθμό που θα μπορούσε να την κάνει δεκτή η ομάδα Τσίπρα;
Θα είναι βελτιωμένη, αλλά όχι σημαντικά σε ότι αφορά τα μέτρα. Θα περιλαμβάνει όμως μια σημαντική αναφορά σε μελλοντική ελάφρυνση του χρέους και οριακά αυξημένη χρηματοδότηση.
 
Στο Μαξίμου γνωρίζουν ήδη ότι αυτή θα είναι η τελευταία εντός του Ιουνίου προσπάθεια των δανειστών και μάλλον θα την πάρουν. Το πως θα την περάσουν από την Βουλή είναι μάλλον λυμμένο.
 
Η μπλόφα Βαρουφάκη, που υιοθέτησε η ομάδα Τσίπρα, τελειώνει σήμερα. Από αύριο είτε θα τους δοθούν τα εύσημα είτε θα του φορτωθούν όλες οι ευθύνες…

Facebook Comments