Σημαντικές απώλειες καταγράφει το ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 4,5% κάτω από τις 660 μονάδες, δηλαδή τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών. λίγη ώρα πριν ανοίξει τις πόρτες του το κρίσιμο Eurogroup και λίγο μετά της δηλώσεις Μέρκελ η οποία για ακόμη μία φορά επιβεβαίωσε τις προσπάθειες του Βερολίνου με στόχο τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Αν και πραγματοποιήθηκε μία προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης αρχικά, τελικά ενέδωσε στις πιέσεις και σημείωσε… κάθετη διόρθωση λίγο μετά τις 11.15 με αφορμή την βουτιά της μετοχής της Alpha Bank η οποία έφτασε να υποχωρεί έως 6,20% πλησιάζοντας τα ιστορικά χαμηλά του 0,20 ευρώ.

Πτώση υψηλότερη του 4% σημειώνουν η Τράπεζα Πειραιώς, η Τέρνα Ενεργειακή και η Lamda Development, ενώ στο κόκκινο κινούνται η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ.

Εντωμεταξύ, χαμηλότερα για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ Ελλάδα και πιστωτών της, στο σημερινό Eurogroup, ξεθωριάζουν.

Το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου, μετά και τη χθεσινή ομιλίας της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, η οποία επανέλαβε την δέσμευση ότι η οικονομία θα είναι υπό στενή παρακολούθηση πριν αποφασιστεί η έναρξη της αύξησης των επιτοκίων.

Το ευρώ ανακάμπτει 0,22% έναντι του δολαρίου στα 1,1363 δολάρια, ενώ διατηρεί σταθεροποιητικές τάσεις έναντι του ελβετικού φράγκου και της στερλίνας στα 1,0451 και 0,7164 αντίστοιχα.

Facebook Comments