Ο Εμφύλιος πόλεμος έχει αρχίσει. Και δεν γίνεται ανάμεσα σε Ευρωπαϊστές και μη αλλά ανάμεσα σε απατεώνες και μη. Γιατί μόνο οι μπαταχτσήδες  του συστήματος θα ωφεληθούν από την δραχμοποίηση των λογαριασμών σε Ευρώ που βρίσκονται στις Ελληνικές τράπεζες. Θα δώσουν την μάχη μέχρις εσχάτων προκειμένου να μετατραπούν οι μικροκαταθέσεις όσων δεν συμμετείχαν στο πάρτι των περασμένων ετών σε δραχμές και μετά να τους αλώσουν τις περιουσίες. Γιατί και στην δραχμή να πάμε η οικονομία πάλι με Ευρώ θα δουλεύει. Με τα Ευρώ που υπάρχουν σε καταθέσεις στο εξωτερικό, σε σεντούκια, σε τραπεζικές θυρίδες, κάτω από μαξιλάρια. Αυτοί που θα πάθουν ζημιά είναι οι μικροκαταθέτες και φυσικά όσοι συντηρούνται από το κράτος δηλαδή Δημόσιοι υπάλληλοι και φυσικά συνταξιούχοι.

Αν αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πληθωρισμός στο 40% είναι ακριβώς επειδή το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να ασκήσει νομισματική πολιτική. Αλλιώς τίποτα δεν θα το εμπόδιζε να τυπώνει αθρόα νόμισμα για να συντηρήσει την αργομισθία της εκάστοτε κομματικής πελατείας. Δυστυχώς ασκεί ακόμα δημοσιονομική πολιτική. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα της χώρας και όχι στο νόμισμα της. Χωρίς την προστασία της Ευρώπης και φυσικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας ο μέσος Έλληνας θα ήταν έρμαιο των νομισματικών πειραματισμών της εκάστοτε κυβέρνησης καθώς αδέσμευτα θα μπορούσαν κατά το δοκούν να δημιουργούν χρήμα.

Ψευδώς ορισμένοι πιστεύουν πως θα έρθει ανάπτυξη με την δραχμή. Κανείς από όλους αυτούς δεν προβληματίστηκε με ποιους όρους θα δανείζονται οι επιχειρήσεις; Πως θα επέλθει ανάπτυξη με τα επιτόκια στο θεό; Πώς η χώρα θα αγοράσει τις αναγκαίες πρώτες ύλες και καύσιμα; Αυτά είναι λίγο ως πολύ γνωστά και χιλιοειπωμένα.

Αυτό το οποίο δεν έχει δυστυχώς ειπωθεί είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν το Ευρώ με την μιζέρια της χώρας ενώ ευθύνονται οι ίδιοι. Θα προσπαθήσουν να συνδέσουν το νόμισμα με την οικονομική δυσπραγία που προκάλεσαν με το πάρτι των τελευταίων ετών έχοντας οι ίδιοι βγάλει ένα σκασμό λεφτά στο εξωτερικό. Γιατί η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες ματώνουν και οι αριστεροί πλουτίζουν.

Αυτοί που θα ωφεληθούν είναι όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό γιατί θα μπορούν να αγοράσουν Ελλάδα πολύ φθηνά. Ο Σύριζα ανήλθε στην εξουσία με σύνθημα του μεταξύ άλλων την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την δέσμευση όσων έβγαλαν παράνομα και ανεξήγητα μεγάλα ποσά στο εξωτερικό. Ποσά που δεν δικαιολογούνται. Στην πορεία έγινε σύμμαχος τους. Όχι μονάχα τους άφησε ατιμώρητους αλλά επιθυμεί να τους πολλαπλασιάσει τις περιουσίες. Είναι σύμμαχος αυτών που πασχίζουν να καταστραφούν οι τίμιοι Έλληνες, όσοι δεν έχουν κανένα αποκούμπι για μία ψευδαίσθηση. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία πολλοί έλπιζαν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι ένας νέος πολιτικός να συμπεριφέρεται σαν γεροπαράξενος. Και αυτό γιατί αφήνει την γενιά του να καταστραφεί προκειμένου να μην θιγούν τα προνόμια της προηγούμενης γενιάς. Οι νέοι άνεργοι δεν έχουν καμία ελπίδα προκειμένου να μην θιγούν προνόμια και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Τα παραπάνω κάνουν φανερό ότι το συμφέρον της εκάστοτε κυβέρνησης δεν ταυτίζεται με το συμφέρον της χώρας. Αν η κυβέρνηση είναι καταστροφική για την χώρα πρέπει να πάψουμε να την στηρίζουμε με το υστέρημα μας και να χρεοκοπήσει. 

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι η χρεωκοπία της εκάστοτε κυβέρνησης δεν σημαίνει έξοδο από το Ευρώ επειδή αυτό συμφέρει τους κράτιστες.  Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση και ο εκβιασμός του κάθε Τσακαλώτου προς ιθαγενείς και Ευρωπαίους. Σημαίνει στάση πληρωμών στους βολεμένους κομματικούς πελάτες και τίποτε άλλο! Η Ελλάδα θα συνεχίσει να κινείται σε Ευρώ ότι και να γίνει και το πιο πιθανό είναι να πάμε σε διπλό νόμισμα.

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος και τρόμος για το κρατικοδίαιτο σύστημα που ταλανίζει τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια. Το διπλό νόμισμα. Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι Συριζαίοι και γι’ αυτό έχουν συνδέσει την μη επίτευξη συμφωνίας απαραίτητα με το Grexit προκειμένου από τη μία να εκβιάσουν την Ευρώπη και από την άλλη να εξασφαλίσουν την συναίνεση των ιθαγενών στην φοροληστεία που απαιτεί ο συντηρητισμός τους.

Η καλλίτερη τιμωρία για τους πλούσιους αριστερούς του Σύριζα και τους κομματικούς τους πελάτες δεν είναι παρά η χρεωκοπία εντός του Ευρώ. Γιατί από τη μία θα τους φέρει σε σύγκρουση με τους κρατικοδίαιτους ψηφοφόρους τους χωρίς όμως πάλι να τους κάνει πλουσιότερους από ότι ήδη είναι (!)

Η Ελλάδα λοιπόν χρειάζεται αυτή την στιγμή δύο πράγματα.

Και χρεωκοπία και Ευρώ! Για να ξεβρομίσει ο τόπος.

Facebook Comments