Mε ισχυρή άνοδο του γενικού δείκτη που έφθασε μέχρι και το +7,16% στις 736,54 μονάδες (10.41 π.μ)  και την γενναία αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων αλλά και των υπόλοιπων ομολόγων της νότιας Ευρώπης αποτιμούν οι αγορές τις νέες βελτιωμένες προτάσεις της κυβέρνησης ελάχιστες ώρες πριν την αποψινή έκτακτη  σύνοδος των ηγετών στις Βρυξέλλες.

Οι επενδυτές με το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστήριο προεξόφλησαν τον πιθανό συμβιβασμό της χώρας με τους δανειστές έτσι ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα Grexit. Hδη οι μεγαλύτερες τοποθετήσεις κεφαλαίων κατευθύνονται στις τραπεζικές μετοχες που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες απώλειες όλο το α εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Ο γενικός δείκτης μετά από 45 λεπτά συνεδρίασης έχει αναρριχηθεί στις 737,05 μονάδες καταγράφοντας άνοδο +7,23%. Στην αγορά των ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ιταλικού και του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχωρεί στο 2,15%, ενώ του 10ετούς πορτογαλικού τίτλου κινείται στο 2,93%.

Οι τρεις αυτές αγορές θεωρούνται οι πιο ευάλωτες στις εξελίξεις στην Ελλάδα. Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας είχαν καταγράψει σημαντική άνοδο το τελευταίο διάστημα, ωστόσο παρέμειναν πολύ χαμηλότερα των ρεκόρ που είχαν καταγραφεί το 2012. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενισχύεται κατά 6 μ.β. στο 0,82%.

Facebook Comments