«Θα προτιμούσα εξαρχής να είχε προσδιοριστεί ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρατήρησε ότι «σίγουρα αυτά τα πισωγυρίσματα δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας», ενώ εξέφρασε την άποψή του «καλώς δεν εντάσσεται ο ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των 72 δόσεων, αλλά στην πάγια των 24».

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση εντός των επόμενων εβδομάδων» καθώς, όπως σημείωσε, «τα θέματα που συζητάμε με την τρόικα αφορούν στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση σχετικά με μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό».

Επανέλαβε, επίσης, ότι «μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, πρέπει να προχωρήσουμε στη σύναψη μιας καινούργιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, ώστε η χώρα να επιστρέψει ομαλά στις αγορές και να γίνει μια κανονική χώρα».

Χαρακτήρισε «αμετανόητο» τον Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «έχτισε ένα λαϊκίστικο αφήγημα για να κερδίσει τις εκλογές του 2009, το οποίο έσκασε στα χέρια του. Είναι τραγικό να μην μπορεί κανείς, έστω και με καθυστέρηση, να αναγνωρίσει τα ιστορικά του λάθη».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η ομοιότητα αυτών που λέει ο Τσίπρας με αυτά που έλεγε ο κ. Παπανδρέου το 2009 είναι μεγάλη. Η χώρα δεν μπορεί να ζήσει τη μέρα της μαρμότας και να ξαναπεράσει αυτά που πέρασε το 2010».

Facebook Comments