Την άποψη και το σχόλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε το Bloomberg, σχετικά με το θέμα της επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη, όπως διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο του πρακτορείου.

Μέσω e-mail «ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας όταν η χώρα “μπήκε” στο πρόγραμμα της Τρόικας το 2010», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg, απάντησε:

«Για να είναι βιώσιμη η ανάκαμψη θα πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να ανακτήσει το χαμένο έδαφος».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρόσθεσε στο e-mail που έστειλε: «Αν εγκαταλείψουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2010, διατρέχουμε τον αληθινό κίνδυνο να ξαναζήσουμε το ίδιο εφιάλτη και όλες οι θυσίες που έγιναν να καταλήξουν μάταιες».

Το πρακτορείο, παράλληλα, επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι η επιβεβαίωση πως η Ελλάδα έχει βγει από την ύφεση μπορεί να βοηθήσει τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, στην έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης. Ομως για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να αντιστρέψει την αύξηση του κόστους δανεισμού του ελληνικού δημοσίου, το οποίο τους δύο τελευταίους δύο μήνες έχει οδηγηθεί από την ανανέωση της πολιτικής αστάθειας και τις διαφωνίες με την Τρόικα για το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.

Facebook Comments