Καμπανάκι ότι παραμένει ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, χτυπά η Deutsche Bank σε έκθεσή της. Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, οι πρώτοι μήνες του επόμενου έτους, 2015, αναμένεται να είναι καθοριστικοί για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα καλείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2015 να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2015.

Για να κατορθώσει η ελληνική κυβέρνηση να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να συγκεντρώσει τη στήριξη 180 βουλευτών (180 ψήφους δηλαδή).

Καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ διαθέτει 154 βουλευτές, το ενδεχόμενο αδιεξόδου στην προεδρική εκλογή παραμένει πιθανό και φέρνει ολοένα και πιο κοντά τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών.

“Μπορεί η κυβέρνηση να διαθέτει μόνο 154 βουλευτές, ωστόσο οι 180 ψήφοι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν από τους ανεξάρτητους βουλευτές και ορισμένους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς”, επισημαίνουν, χαρακτηριστικά, οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.

Ωστόσο, όπως προειδοποιούν, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος περί διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η Deutsche Bank προβλέπει:

  • Ανάπτυξη +0,4% το 2014 (Οι εκτιμήσεις ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας συγκλίνουν σε ανάπτυξη +0,6%)
  • Ανάπτυξη +2,5% το 2015 (Οι εκτιμήσεις ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας συγκλίνουν σε ανάπτυξη +2,9%)
  • Ανάπτυξη +2,9% το 2016

Facebook Comments