Ο δανέζικος κολοσσός Carlsberg και η ελληνική Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η οποία ανήκει στην οικογένεια Χήτου και παρασκευάζει-διακινεί τη μπίρα Fix, συμφώνησαν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας ένα ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα που θα είναι σε θέση να ανταγωνισθεί την Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel, Heineken, Alpha κλπ) και να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο.

Η εδώ θυγατρική της Carlsberg, η Ζυθοποιία Μύθος θα συγχωνευθεί με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Στο νέο σχήμα ο δανέζικος όμιλος θα έχει τον έλεγχο, κατέχοντας το 51% των μετοχών. Η οικογένια Χήτου θα έχει το υπόλοιπο 49%. Πρόεδρος της εταιρίας που θα προέλθει από τη συγχώνευση θα είναι ο  Λαρς Λέμαν και διευθύνων σύμβουλος ο Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, διευθύνων σύμβουλος σήμερα της Ζυθοποιίας Μύθος.

Η νέα εταιρία θα έχει μερίδιο 29% στην ελληνική αγορά μπίρας, με προοπτικές να το διευρύνει σημαντικά.  Η Carlsberg-Μύθος είναι τώρα Νο 2, ενώ η Fix κατέχει την 3η θέση και αποτελεί ανερχόμενη δύναμη, διευρύνοντας συνεχώς το μερίδιο της. Μεγάλη οφέλη θα προκύψουν  για το νέο επιχειρηματικό σχήμα από συνέργειες στην παραγωγή, τη διανομή και το μάρκετινγκ.

Facebook Comments