Ολοκληρώθηκε η συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πάτρα, για την απομάκρυνση των μεταναστών που διέμεναν στους άτυπους καταυλισμούς που είχαν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες σε χώρους των πρώην εργοστασίων ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου, απέναντι από το νότιο λιμάνι της πόλης.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το πρωί, μετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.

Χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή αντίδραση και με συντονισμένο τρόπο οι 600 περίπου μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε δομές εκτός Αχαΐας, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους και η ταυτοποίηση τους.

Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και τέσσερις ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα, καθώς την επιχείρηση επόπτευαν και οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή.

Νωρίτερα:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση μεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 300 αστυνομικοί των ΥΜΕΤ και της ΟΠΚΕ έχουν αναπτυχθεί και στους δύο καταυλισμούς και θα μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες από το λιμάνι της πόλης.

Σημειώνεται πως η κατάσταση στο λιμάνι της πόλης είναι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έκρυθμη με το τελευταίο επεισόδιο ανάμεσα σε δύο μετανάστες να κοστίζει τη ζωή σε έναν άνθρωπο.
 

Facebook Comments