Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της ΔΕΠΑ, η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών μεταξύ ΔΕΠΑ A.E. και ΕΝΙ Gas e Luce S.p.A. (EGL) για την πώληση και μεταβίβαση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας A.E. (ΖΕΝΙΘ) από την ΔΕΠΑ στην EGL, έναντι τιμήματος 57 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος της χρήσης 2017).

Εκ μέρους της ΔΕΠΑ, τη Σύμβαση υπέγραψε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βελισσάριος Δότσης παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Δημήτρη Τζώρτζη και στελεχών της ΔΕΠΑ.

Εκ μέρους της ENI Gas e Luce τη Σύμβαση υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Alberto Maria Chiarini, παρουσία του Διευθυντή Νομικών και Ρυθμιστικών Θεμάτων κ. Pietro Galizzi και στελεχών του Ομίλου.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Η συμφωνία πραγματοποιείται στο πλαίσιο αναμόρφωσης της θέσης της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά ενέργειας.

Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι της ΔΕΠΑ σε σχέση με τη συναλλαγή ήταν οι Rothschild και Alpha Bank ΑΛΦΑ -2,70% και Νομικοί Σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρίες «Λαμπαδάριος & Συνεργάτες» και «Κουταλίδης». Γνώμη για το δίκαιο και εύλογο της συναλλαγής δόθηκε από την Eurobank.

Facebook Comments