Ουδέτερη παραμένει η JP Morgan στις ελληνικές μετοχές, σημειώνοντας πως το προφίλ ρίσκου παραμένει υψηλό. Όπως επισημαίνει σε νέα έκθεσή της, η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου, κάτι που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης των 11,7 δισ. ευρώ.

H JP Morgan σημειώνει ότι παραμένουν οι φθηνότερες στον κλάδο, με δείκτη P/BV στο 0.3, με βάση τα στοιχεία του δ τριμήνου του 2017. Η διαδικασία μείωσης των NPEs φαίνεται να επιταχύνεται καθώς οι πωλήσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων αρχίζουν να αυξάνονται. Επίσης, τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών έδειξαν ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη νέων κεφαλαίων. Η Alpha Bank παρουσίασε τις καλύτερες επιδόσεις αφού στο δυσμενές σενάριο ο δείκτης CET1 θα μειωνόταν στο 9,69%. Αντίστοιχα, ο CET1 θα μειωνόταν στο 6,75% για τη Eurobank, στο 6,92% για την Εθνική Τράπεζα και στο 5,90% για την Τράπεζα Πειραιώς.

Γενικότερα, όπως τονίζει η JP Morgan, λόγω του υψηλού προφίλ κινδύνου και του μικρού μεγέθους της ελληνικής αγοράς, διατηρεί ουδέτερη στάση. Ένας μακροοικονομικός κίνδυνος-κλειδί στην θετική στάση για τις ελληνικές μετοχές, θα αποτελούσε το πρόωρο τέλος του QE της ΕΚΤ, το οποίο θα μπορούσε να ασκήσει έντονη ανοδική πίεση στα spreads στην ευρωπεριφέρεια.

 

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments