Ο Mario Draghi τελικά είχε διαφορετική άποψη σε σχέση με τους επενδυτές και τους αναλυτές και για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες δεν έκανε καμία αναφορά σε ένα QE (άμεσα) ενώ εμφανίστηκε και λιγότερο απαισιόδοξος σε σχέση με τις τελευταίες του ομιλίες.

Ο Mario Draghi αναφέρθηκε στην πτώση των τιμών ενέργειας, η οποία τόνισε ότι είναι θετική εξέλιξη για την ανάπτυξη και δε σημαίνει απαραίτητα και την πτώση του πληθωρισμού. Σε κάθε περίπτωση όμως, διευκρίνησε ότι η τρέχουσα ανάλυση της ΕΚΤ δεν έχει συμπεριλάβει τον αντίκτυπο της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Σχετικά με το QE, οι αναφορές του Mario Draghi ήταν πολύ περιορισμένες και προσεκτικές και το μόνο αξιόλογο που είπε ήταν ότι τα μέλη της ΕΚΤ παραμένουν σύμφωνα σχετικά με μια μελλοντική χρήση επιπρόσθετων μέτρων στήριξης.

Σε breaking report της, η UBS, τόνισε ότι με βάση τα λεγόμενα του Mario Draghi, δεν αναμένει κάποιο QE μέχρι και τη συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου η οποία θα γίνει στην Κύπρο.

Οι επενδυτές έσπευσαν να κλείσουν τις θέσεις τους στο EUR/USD αφού πρώτα πολλοί πωλητές εγκλωβίστηκαν κάτω από τα 1,2290 και στη συνέχεια βγήκαν εκτός αγοράς καθώς η ισοτιμία πέρασε πάνω από τα 1,2400. Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες είχαν φροντίσει να κλείσουν τις θέσεις τους, όπως είχαμε αναφέρει στο ForexReport.gr. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο squeeze out το οποίο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αύριο αναμένονται τα NFPs.

Ο λόγος για το δυναμικό squeeze out φαίνεται στο παρακάτω γράφημα. Σύμφωνα με αυτό, οι αγοραστές εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι στα επίπεδα αυτά ήταν όλοι πωλητές και η απογοήτευση αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για μια κίνηση προς την αντίθετη πλευρά. Βασικό θέμα είναι να δούμε αν η ισοτιμία έχει δυναμική καθώς περισσότεροι αγοραστές βρίσκονται κάτω από τα 1,2200.

Γράφημα EUR/USD (30 λεπτά)


 

 

Facebook Comments