Μια ακόμα συνεδρίαση κατά την οποία οι traders βρίσκονται στο ρυθμό της ανακοίνωσης των NFPs. Τα τελευταία χρόνια η ανακοίνωση αυτή έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για δυο λόγους.

Πρώτον, επειδή από το 2009 που η Fed ξεκίνησε τα QΕs η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ήταν ένας από τους δυο βασικούς στόχους της Fed. Δεύτερον, γιατί τα τελευταία δυο χρόνια η ανακοίνωση ακολουθεί τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, με αποτέλεσμα οι διακυμάνσεις να είναι πολύ μεγάλες.

Για σήμερα, οι επενδυτές αναμένουν μια ακόμα ανακοίνωση πάνω από τις 200.000 θέσεις εργασίας που αποτελούν και ορόσημο, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν 231.000 νέες θέσεις εργασίας για το Νοέμβριο, από 214.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο. Η ανεργία αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά έξι ετών στο 5,8%.

Σύμφωνα με τη BNP Paribas, τα NFPs αναμένεται να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων (240.000 προβλέπει η BNP) και αυτό θα είναι θετικό για το δολάριο. H BNP παραμένει short στο EUR/USD και αναμένει ακόμα υψηλότερα επίπεδα στο USD/JPY. Είναι προφανές ότι μια αρνητική ανακοίνωση θα προκαλέσει ισχυρότατες απώλειες στο δολάριο. Επιπλέον, μια ανακοίνωση κοντά σε αυτή των εκτιμήσεων είναι αρκετά πιθανό να έχει ήδη προεξοφληθεί από τις αγορές.

Για την ώρα, το δολάριο ενισχύεται έναντι όλων των νομισμάτων και αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις προτιμήσεις των επενδυτών πριν από την κρίσιμη ανακοίνωση των NFPs, στις 15:30.

Facebook Comments