Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σήμερα υποχωρεί κατά 3,88% και στο 4,211%, επιστρέφοντας στα επίπεδα προ… ιταλικής πολιτικής κρίσης, δηλαδή των αρχών της προηγούμενης εβδομάδας. Ακόμη πιο έντονη είναι η αποκλιμάκωση στα 5ετή ομόλογα, όπου το yield διαμορφώνεται στο 3,201% με πτώση της τάξης του 7,14% από χθες, ενώ και το 7ετές ομόλογο, από 3,8376% κινείται σήμερα στο 3,7%.

Τα βλέμματα των επενδυτών στην αγορά των ελληνικών ομολόγων είναι στραμμένα και στο σημερινό Eurogroup αλλά και σε όποιες εξελίξεις υπάρξουν σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Όπως έχουν σημειώσει και οι διεθνείς αναλυτές, όπως η JP Morgan, η Credit Suisse και η Nomura, ο καταλύτης για το επόμενο ισχυρό ράλι στους ελληνικούς κρατικούς τίτλους θα είναι η απόφαση για ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι το οποίο θα το κάνει βιώσιμο και επενδύσιμο στα “μάτια” των ξένων χαρτοφυλακίων.

Από την άλλη τα ιταλικά ομόλογα, μετά το νέο ισχυρό sell-off χθες το οποίο έστειλε τις αποδόσεις στα υψηλά 14 μηνών, σήμερα ήρθε η δυναμική ανάκαμψη, αφού η εντολή που έλαβε ο Κόντε, ηρεμεί την αγορά μετά το αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί η Ρώμη. Έτσι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της χώρας υποχωρούν κατά 3,61% και στο 2,32%, με την βελτίωση να μεταδίδεται εκτός από τα ελληνικά ομόλογα και στα πορτογαλικά αλλά και στα ισπανικά 10ετή.

 

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments