Μετά τα θετικά στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές και το εμπορικό πλεόνασμα για τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης η CSDC αποφάσισε να ‘παγώσει’ τις αγορές εταιρικών ομολόγων, με την PBOC να επιχειρεί να αντισταθμίσει αυτή την κίνηση με ένα ισχυρό fixing στην ισοτιμία, γεγονός που δε φάνηκε αρκετό καθώς το USD/CNY κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2008.

  • Συνεχίζεται η πτώση για το πετρέλαιο που έχει βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.
  • Ο Coeure της ΕΚΤ δήλωσε ότι τα μέλη της κεντρικής τράπεζας είναι ομόφωνα στο να αποφασίσουν στις αρχές του έτους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως και το πότε θα πρέπει να αντιδράσει η ΕΚΤ στις αποπληθωριστικές πιέσεις, διαμορφώνοντας το μέγεθος, τον ρυθμό και το είδος των αγορών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.
  • Η Ελλάδα έλαβε προθεσμία δύο μηνών προκειμένου να καταφέρει να πάρει την επόμενη δόση από το πακέτο στήριξης.
  • Ο Fischer της Fed δήλωσε ότι αν η ανεργία συνεχίσει να μειώνεται, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας βελτιωθούν και ο πληθωρισμός αυξηθεί τότε η φυσική συνέχεια είναι η αύξηση των επιτοκίων.

Ανάλυση αγοράς

USD/JPY 09.12

Η ισοτιμία μετά από επανειλλημένες προσπάθειες δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει τα επίπεδα του 121,00 και η αντιστροφή από την αντίσταση θα μπορούσε να επεκταθεί προς τα επίπεδα του 119,60 δοκιμάζοντας τη στήριξη. Οι αγοραστές θα πρέπει να αναζητήσουν επιστροφή πάνω από τα επίπεδα του 121,00 προκειμένου να υπάρξει νέα προσπάθεια προς τα πρόσφατα υψηλά.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

119.60                   121.00
119.30                   121.35
118.70                   121.85

Facebook Comments