«Το ευρώ οδεύει προς την καταστροφή! Τι τύχη για τον Ντέιβιντ Κάμερον». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου δημοσιεύματος της Telegraph η οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Δίνοντας συνέχεια στον τίτλο, το άρθρο σημειώνει ότι ο Κάμερον είναι ένας πολύ «τυχερός» πρωθυπουργός καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη θα τον βοηθήσει να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και τους πολίτες να αντιληφθούν το «αιώνιο όραμα» της Μάργκαρετ Θάτσερ για μια Ευρώπη των Εθνών.

Ο αρθρογράφος Πίτερ Όμπορν, γράφει ότι η Οικονομική Νομισματική Ένωση ήταν από τη «γέννησή» της καταδικασμένη να αποτύχει, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η «ευρωπαϊκή ελίτ» αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις για αυτό και σήμερα, η Ευρωζώνη είναι «ένα βήμα πριν από την καταστροφή».

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι η ιταλική οικονομία είναι «ετοιμοθάνατη», ενώ για την χώρα μας λέει ότι έχει συρρικνωθεί κατά 30%, το ένα τέταρτο του πληθυσμού δεν μπορεί να βρει δουλειά, λόγω της κρίσης. Τέλος, σημειώνει, πως στην Ισπανία η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%.

«Μιλάμε για εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές και όνειρα», γράφει ο Όμπορν, που παράλληλα τονίζει πως νέα πολιτικά κόμματα έχουν βγει στην επιφάνεια, από την άκρα Αριστερά έως την ακροδεξιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όμως, η πιο «θανάσιμη» και πρόσφατη απειλή για το ευρώ και την ΕΕ, είναι η «ανάσταση» του θρίλερ του ελληνικού χρέους. Όπως εξηγεί, η χώρα είναι «ακυβέρνητη», ενώ υπογραμμίζει πως την Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, άνοιξε τον δρόμο για νέες εκλογές στην χώρα, προκαλώντας «την μεγαλύτερη κατάρρευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου των τελευταίων 27 χρόνων».

Τέλος, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο γνωστός αρθρογράφος, είναι ότι πλέον, η πολιτική δομή στη ΕΕ πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να «χωρέσει» στην οικονομική πραγματικότητα, ή το αντίστροφο, αναφέροντας πως αυτή η κατάσταση θα είναι μια τρομαχτική πραγματικότητα για εκατομμύρια οικογένειες στην Ευρώπη, και δυο θα είναι τα βασικά ζητήματα που θα προκύψουν από αυτή τη νέα κοινωνική κατάσταση: Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Ιταλία, θα εγκαταλείψουν την «παραφροσύνη» του ευρώ!

Facebook Comments