Η Αστυνομία δεν έχει καθόλου δεμένα τα χέρια για την αντιμετώπιση των βίαιων ενεργειών κάποιων αναρχικών ομάδων ή κάποιων μπαχαλάκηδων, υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Αστυνομία δεν έχει καθόλου δεμένα τα χέρια για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Όπου υπάρχουν παραβατικές ενέργειες, η Αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει αυτούς τους ανθρώπους. Και σε περισσότερες από εκατό περιπτώσεις έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια. Από εκεί και πέρα, αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει, όπως δήλωσε, να αλλάξει το νόμο, δηλαδή -να το πει πιο καθαρά- να φτιάξει ιδιώνυμο για τις προκηρύξεις, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να φοβόμαστε ακόμη και για την εκδήλωση διαφορετικών απόψεων από οποιοδήποτε Έλληνα πολίτη. Τότε πάμε σε άλλες καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τόσκας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «για την περίπτωση των βίαιων ενεργειών κάποιων αναρχικών ομάδων ή κάποιων μπαχαλάκηδων, προσπαθεί (σ.σ η ΝΔ) να συσκοτίσει τα πράγματα με τον ισχυρισμό ότι αυτές οι ομάδες έχουν σχέση με την Αριστερά, ενώ είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι ανάμεσα στο σοσιαλισμό και τις αριστερές απόψεις από τη μια, και τις εκδηλώσεις της ακροαριστεράς από την άλλη, υπάρχει άβυσσος. Και μόνο τις συντηρητικές αντιλήψεις έχουν ευνοήσει ιστορικά οι ενέργειες αυτών των ανθρώπων».

«Να θυμίσω τις τελευταίες ενέργειες του Ρουβίκωνα, μετά την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, και να ρωτήσω: Ποιον εξυπηρέτησαν αυτές οι ενέργειες; Όπως και σε πολλές άλλες ενέργειες, αν θέσουμε το ερώτημα ποιον εξυπηρέτησαν, θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα», πρόσθεσε.
Σχετικά με τον Ρουβίκωνα, ο κ Τόσκας επανέλαβε ότι «οι ιδεολογικές απόψεις του Ρουβίκωνα και των αναρχικών που έχουν παρόμοιες απόψεις με αυτόν, είναι νηπιακής μορφής».

«Μερικά χρόνια πίσω, η παραμικρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας γινόταν πρωτοσέλιδο και τώρα οι επιτυχίες αποτελούν καθημερινότητα», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το κλίμα ασφάλειας αποτυπώνεται εξάλλου στα μεγάλα ρεύματα των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας και τις ανέμελες βόλτες ξένων ηγετών στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνει.

Ακόμα, ο κ. Τόσκας απάντησε στη μομφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα ασφάλειας, ότι ο κ. Μητσοτάκης «προσπαθεί να κινδυνολογήσει, προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά των συντηρητικών κύκλων, αλλά προσπαθεί να ψαρέψει ανάμεσα και στον απλό πολίτη, που πάντα θα ζητάει περισσότερη ασφάλεια και είναι λογικό αυτό».

Κατηγορεί επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί να διογκώσει και τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραραβατικότητας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, ασκώντας κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για πρόσφατη δήλωσή του αναφορικά με τη δολοφονία Λαμπράκη, ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει ότι «αυτός ο τόπος έχει σταθεί στα πόδια του χάρη στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η δημοκρατία στον τόπο μας έχει επικρατήσει χάρη σε αυτήν». Ταυτόχρονα δε, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για το πού οδηγείται η Ιταλία των μεγάλων δημοκρατικών παραδόσεων.

Ερωτηθείς τέλος από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το βαθμό ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές, διαβεβαιώνει ότι «είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια».

Facebook Comments