Λίγες μόνο ώρες απομένουν για την πρώτη, και κρισιμότερη, ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία έχει προκαλέσει έντονο διεθνές ενδιαφέρον, με ξένα τηλεοπτικά μέσα και ειδησεογραφικά πρακτορεία από την Ευρώπη την Αμερική, ακόμη και από την Ιαπωνία, να ζητούν έγκριση διαπιστεύσεων.

Την πρόθεση της να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Τρίτη η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου. Η κ. Μάρκου ζητεί “έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει σεβαστό το πνεύμα του Συντάγματος και κυρίως να βρεθεί κοινός τόπος αποτρέποντας τις ολέθριες συνέπειες ενός κοινωνικού και πολιτικού διχασμού”.

Έτερος ανεξάρτητος βουλευτής, ο Γιάννης Κουράκος, τόνισε ότι «θα ψηφίσει στην τρίτη ψηφοφορία, αν τον πείσει ο κ. Σαμαράς ότι δεν θα παει σε πρόωρες εκλογές».

Στην ψηφοφορία της Τετάρτης η κυβέρνηση προσδοκά σε 164 με 165 ψήφους, ενώ ανεξάρτητοι βουλευτές, και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, επανέφεραν το σενάριο του τρίτου γύρου με συμφωνία για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών.

Στις ψηφοφορίες θα συμμετάσχουν και οι προφυλακισμένοι Χρυσαυγίτες βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, οι ανεξάρτητοι βουλευτές κ.. Λυκούδης, Νταβρής, Ψαριανός, Αηδόνης, Μελάς και η κ. Μάρκου.

Facebook Comments