Με το γεωπολιτικό κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο και με τη Ρωσία να δέχεται το ασταμάτητο «σφυροκόπημα» των αγορών, οι επενδυτές θα πρέπει να στρέψουν και πάλι το ενδιαφέρον τους στη νομισματική πολιτική της Fed και την ομιλία της Yellen.

Όλα δείχνουν ότι η Yellen θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να στηρίξει τις αγορές αν και πλέον, η πτώση των τιμών του πετρελαίου φαίνεται ότι θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στη ρητορική της επικεφαλής της Fed.

  • Νέες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η ΕΚΤ εξετάζει επιπρόσθετα μέτρα στήριξης.
  • Αγωνία στις αγορές και την παγκόσμια οικονομία για τις αντιδράσεις του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Ο οίκος Fitch «έκοψε» την αξιολόγηση του EFSF σε ΑΑ από ΑΑ+, σε μια κίνηση η οποία δεν προκάλεσε έκπληξη μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας ΑΑ. Η Γαλλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος «μέτοχος» στο EFSF μετά τη Γερμανία.
  • Συνεχίζονται οι πιέσεις στους δείκτες και το πετρέλαιο.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 (#EPZ4) – Άνοιγμα: 1.990 Υψηλό: 2.017 Χαμηλό: 1.968 Κλείσιμο: 1.972

Μια ακόμα εντυπωσιακή συνεδρίαση για τον αμερικανικό δείκτη, ο οποίος έδειξε ότι θα μπορούσε να ολοκληρώσει την πτώση αλλά πριν από το τέλος της Wall Street επήλθε πραγματική κατάρρευση. Η επιβεβαίωση σημαντικών αντιστάσεων στις 2016 μονάδες αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη μεσοπρόθεσμα και επιβεβαιώνει τη δυναμική των πωλητών. Ο βασικός στόχος για τον S&P 500, βρίσκεται στις 1.940 μονάδες και ως εκ τούτου οι πωλήσεις έχουν το μικρότερο ρίσκο.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.975                   2.000
1.960                   2.008
1.952                   2.017
1.940                   2.025

Facebook Comments