Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εγγύηση 60.000 ευρώ αφέθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, έπειτα από την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Ο κ. Φωτόπουλος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη με αφορμή δύο δανειοδοτήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, ύψους 300.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα. Το πρώτο δάνειο αφορά μελέτη αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ, η οποία δεν έγινε ποτέ, και η δεύτερη πίστωση αφορά την κάλυψη διάφορων αναγκών της ΓΕΝΟΠ.

Εξερχόμενος από τα δικαστήρια, ο κ. Φωτόπουλος απέδωσε τη δίωξή του σε απόπειρα φίμωσης της ΓΕΝΟΠ, τονίζοντας μάλιστα: «Η πρώτη μάχη κερδίσθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του κ. Φωτόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, τόνισε ότι η όλη υπόθεση εντάσσεται στα πλαίσια της απόπειρας ξεπουλήματος των κερδοφόρων τμημάτων της ΔΕΗ, προσθέτοντας πως κάποιοι μηχανισμοί επιχειρούν να φιμώσουν τη ΓΕΝΟΠ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος εκμετάλλευσης της εταιρείας.

Συγκατηγορούμενοι του κ. Φωτόπουλου βρίσκονται δύο ακόμα γραμματείς της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Παράλληλα, ο κ. Φωτόπουλος και οι δύο γραμματείς κατηγορούνται για συνέργεια και ηθική αυτουργία σε απιστία, η οποία έχει προσδιοριστεί στις 312.000 ευρώ, και αφορά ταξίδια που είτε δεν πραγματοποιήθηκαν είτε πραγματοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους δόθηκαν τα χρήματα.

Η έρευνα άρχισε με αίτημα της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, ενώ το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, είχε διαπιστώσει πολλές ατασθαλίες.

Μάλιστα, ο κ. Ρακιντζής είχε τονίσει ότι η χρηματοδότηση δευτεροβάθμιων οργανώσεων απαγορεύεται εκ του νόμου. Παρόλα αυτά οι χρηματοδοτήσεις συνεχίστηκαν.

Facebook Comments