Πρόσωπο από τον τραπεζικό χώρο προσδιόρισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης ως τον άνθρωπο που – όπως καταγγέλλει – προσπάθησε να τον χρηματίσει για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς όμως να κατονομάσει τον φερόμενο δράστη.

Όπως υποστήριξαν ο κ. Χαϊκάλης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε το κόμμα, ο δράστης προσέφερε στον βουλευτή 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία οι 700.000 θα δίνονταν σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε χρυσό αλλά και μέσω διαγραφής δανείων που όφειλε.

Ο κ. Καμμένος είπε πως γνώρισε το πρόσωπο στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ο ίδιος ήταν ακόμα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πριν ο κ. Σαμαράς εκλεγεί πρωθυπουργός. Είπε επίσης πως τον είχε υποδείξει ο Δημήτρης Σταμάτης ως άτομο που θα μπορούσε να καταθέσει για την υπόθεση των CDS.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο φερόμενος ως δράστης ήταν παλαιοτέρα συνεργάτης της Deutsche Bank, κατά δική του δήλωση, και αργότερα της Τράπεζας Πειραιώς, από την οποία απολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε οπτικοακουστικό υλικό στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, όπου προσήλθε αυτοβούλως πριν από 10 ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πήγες, από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προκύπτει το πρόσωπο που φέρεται να επιχείρηση τον δράστη.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι στέλνει το υλικό από τη δεύτερη συνάντηση που είχε ο κ. Χαϊκάλης με τον δράστη στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Είπε μάλιστα πως το όνομα του επίμαχου προσώπου ακούγεται στο υλικό που έχει παραδοθεί και προειδοποίησε πως αν δεν το υλικό δεν δοθεί στη δημοσιότητα θα το δώσει ο ίδιος, με τις οποίες ποινικές συνέπειες.

Ο κ. Χαϊκάλης δεν κατονόμασε τον δράστη κατά την γραπτή κατάθεσή του στον εισαγγελέα, όμως τον κατονόμασε στη συνέχεια στην Κρατική Ασφάλεια, όπου του υποδείχτηκε να κλείσει ραντεβού με το πρόσωπο, όμως ο φερόμενος ως δράστης τελικά δεν εμφανίστηκε.

Facebook Comments