Είναι μερικά αυτοκίνητα καταδικασμένα να επιτύχουν. Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία, συμβαίνει επειδή τα κάνουν όλα πολύ καλά, συνδυάζοντας μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων και άρα απευθύνονται σε μεγάλο αγοραστικό κοινό. Ένα από αυτά είναι το Opel Astra που παρουσιάστηκε μόλις, στη νέα γενιά του και είναι σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, πιο οικονομικό και με ενδιαφέρουσες καινοτομίες.

Ο βασικός κινητήρας του νέου Astra είναι το γνωστό τρικύλινδρο σύνολο ECOTEC Direct Injection Turbo και χωρητικότητας 1 λίτρου, που αποδίδει 105 ίππους. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις τοποθετεί το Astra στην κορυφή της αφού είναι “το καθαρότερο και οικονομικότερο μοντέλο στην κατηγορία του” με την Opel να ανακοινώνει κατανάλωση 4,2 λίτρα στα 100 km και εκπομπές 96 gr/km (σε συνδυασμό με Start/Stop και κιβώτιο Easytronic). Με το χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο, οι εκπομπές είναι λίγο υψηλότερες αλλά παραμένουν κάτω από τα 100, στα 99 g/km  με κατανάλωση 4,3 λίτρα στα 100 km.

Στο νέο Astra θα κάνει πρεμιέρα και ένας εντελώς νέος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, ο 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo με απόδοση 125 και 150 ίππους, που με Start/Stop και 6άρι μηχανικό κιβώτιο, έχει κατανάλωσή 4,9 lt/100 km με 114 g/km CO2 στη “μικρή” έκδοση. Θα υπάρχουν βεβαίως και diesel εκδόσεις, με τρεις εκδοχές του νέου κινητήρα 1.6 CDTI με απόδοση 95, 110 και 136 ίππων. Οι εκπομπές ρύπων είναι από 90 μέχρι μάξιμουμ 99 gr CO2 /100 km και η χαμηλότερη κατανάλωση είναι τα 3,4 lt/100 km. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Opel όλες οι εκδόσεις είναι καθαρότερες και πιο αποδοτικές από τις αντίστοιχες του απερχόμενου μοντέλου.

Παράλληλα, μια σειρά από καινοτομίες για την κατηγορία θα συνοδεύουν το νέο Opel Astra, όπως για παράδειγμα το σύστημα φωτισμού full matrix LED, την υπηρεσία υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, το κεντρικό σύστημα infotainment IntelliLink R 4.0 με οθόνη αφής 7 και σύνδεση με smartphone και όλα αυτά σε τιμές προσιτές για να μπορούν να τα επιλέξουν και να τα ευχαριστηθούν περισσότεροι αγοραστές Astra.

Facebook Comments