Στις 12:00 αρχίζει στη Βουλή η τρίτη και κρίσιμη πράξη της προεδρικής εκλογής. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί η ελάχιστη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Βάσει του Συντάγματος, η Βουλή θα πρέπει να διαλυθεί εντός 10 ημερών, ενώ στο ενδεχόμενο εκλογών οι κάλπες αναμένεται να στηθούν είτε στις 25 Ιανουαρίου είτε την 1η Φεβρουαρίου.

Στη δεύτερη ψηφοφορία, η συμπολίτευση συγκέντρωσε 168 έδρες, χάρη στη θετική ψήφο 13 ανεξάρτητων.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, στις 14:00, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Ένα από τα ανοιχτά ζητήματα είναι η δυνατότητα της χώρας να συνεχίσει την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της, καθώς από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο υπάρχουν σημαντικές λήξεις ομολόγων. Κατά τους τελευταίους μήνες πολλές ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου καλύπτονται με την έκδοση εντόκων γραμματίων.

Να κάνουν όλοι οι βουλευτές το καθήκον τους απέναντι στο Σύνταγμα και τον ελληνικό λαό ζήτησε το Σάββατο σε εκτενή συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς.

«Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια», υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο «για θανάσιμους κινδύνους από ανόητα νταϊλίκια και επικίνδυνους σχεδιασμούς» που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας.

Πρόσθεσε πως όσοι αρνούνται την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, δηλαδή με τον πολιτικό εκβιασμό, και αποδέχονται πως η χώρα μπορεί να μπει σε μια νέα περιπέτεια».

Facebook Comments