Ανακοίνωση-μήνυμα για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα εξέδωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας εκ νέου την ανάγκη συνέχισης της μεταρρυθμιστικής πολιτικής και από την επόμενη κυβέρνηση.

«Η ισχυρή δέσμευση στην Ευρώπη και η ευρεία στήριξη των απαραίτητων φιλο-αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων ανάμεσα στους έλληνες πολίτες και τους πολιτικούς αρχηγούς θα είναι απαραίτητη προκειμένου η Ελλάδα να εφημερεύσει και πάλι στην ευρωζώνη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί, στην πρώτη τοποθέτηση της Ε.Ε. για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας ο ελληνικός λαός θα επιλέξει εκ νέου το μέλλον του», συμπληρώνει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, που είναι αρμόδιος για τα προγράμματα στήριξης για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Γραμμή ουδετερότητας κρατά η Γερμανία, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάνε Βιρτς να σημειώνει νωρίτερα πως το Βερολίνο παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, χωρίς όμως να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, ειδικά εκείνα που έχουν συμβεί πριν από μιάμιση ώρα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε πως η γερμανική κυβέρνηση δεν αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Αθήνα.

Είναι απαραίτητο η νέα κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Φιλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο.

Facebook Comments