Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου προέβη ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, από τη Σμύρνη.

Ο σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 24ης Ιουνίου και αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης σχολιάζοντας σε προεκλογική του ομιλία στη Σμύρνη τις αντιδράσεις που προέκυψαν σε Κύπρο κι Ελλάδα. για το προεκλογικό βιντεάκι της παράταξής του που δείχνει την Κύπρο ως τουρκική, ο Μπαχτελί απόρησε για την αντίδραση λέγοντας:

«Γιατί; Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους ‘τι να κάναμε’, ‘πώς να τη δείχναμε;’. Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει τουρκική.».

Συνεχίζοντας, δε, το εθνικιστικό παραλήρημά του πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση που παίζει παιχνίδια με τα νησιά του Αιγαίου να γνωρίζει τα όριά της και να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας. Δόξα τω θεώ ζει η θέληση η οποία θα κάνει το ίδιο, θα κάνει το Αιγαίο τάφο τις ελπίδες των Ελλήνων. Και θα συνεχίζει να ζει μέχρι τέλους».

Facebook Comments