Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων, καθώς το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα – που περίμενε τις τελευταίες ημέρες η ελληνική πλευρά –  έγινε τελικά σήμερα. Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, νωρίτερα μετέβη εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ανέφεροντας σε δημοσιογράφους ότι οι δύο πρωθυπουργοί θα μιλήσουν στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε τηλεφωνική επικοινωνία στις 3 το μεσημέρι των πρωθυπουργών Τσίπρα-Ζάεφ σε καλό κλίμα και δίηρκησε μία ώρα. Αναμένεται δεύτερος γύρος τηλεφωνημάτων αύριο για να κλείσουν όλα τα θέματα σχετικά με το ονοματολογικό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Νωρίτερα:

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.«Θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα» τόνισε χαρακτηριστικά, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που μετέδιδαν από νωρίς το πρωί τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει προηγηθεί τηλεφώνημα από τον Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα, ή αν επίκειται τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών μέσα στη μέρα, ωστόσο όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς εξελίξεις σχετικά με το ονοματολογικό ζήτημα της πΓΔΜ.

Facebook Comments