“Ψαλίδι” στις τιμές – στόχο των ελληνικών τραπεζών βάζει η Goldman Sachs, λόγω της αύξησης των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της υψηλής πολιτικής αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs μειώνει την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 0,58 ευρώ από 0,70 ευρώ προηγουμένως, της Εθνικής στα 2 ευρώ από τα 2,55 ευρώ προηγουμένως, της Πειραιώς στα 1,12 ευρώ από 1,40 ευρώ και της Eurobank στα 0,24 από τα 0,32 ευρώ προηγουμένως.

Ο βασικός κίνδυνος των ελληνικών τραπεζών είναι ο πολιτικός, σύμφωνα με την Goldman Sachs, καθώς θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της αναδιάρθρωσης του κλάδου και τη βελτίωση του ενεργητικού.

Όπως επισημαίνει, κρίσιμη σημασία για την πορεία του κλάδου παραμένει η στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στοιχείο που μπορεί να μετατραπεί σε ισχυρό κίνητρο για την Ελλάδα ώστε να συναινέσει σε ένα πρόγραμμα προσαρμογής σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την Ελλάδα, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι ο κίνδυνος που φοβούνται περισσότερο οι αγορές και οι Ευρωπαίοι συνδέονται με την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης να συνεχίσει το πρόγραμμα προσαρμογής, και κυρίως εκείνο των μεταρρυθμίσεων.

Facebook Comments