• Η Στερλίνα Μπορεί να μην Αντιμετωπίσει Σημαντικά Προβλήματα από τα Αδύναμα Στοιχεία του Πληθωρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου
  • Το  Yen πέφτει καθώς Κινούνται Ανοδικά τα Futures του S&P 500, το Δολάριο Νέας Ζηλανδίας Πέφτει Λόγω των Προοπτικών της RBNZ

 

Τα στοιχεία Δεκεμβρίου για τον CPI της Βρετανίας κυριαρχεί στο οικονομικό ημερολόγιο κατά το Ευρωπαϊκό session. Οι προσδοκίες αναμένουν το year-on-year ποσοστό πληθωρισμού να κινηθεί πτωτικά στο 0.7%, το χαμηλότερο των τελευταίων 12 ετών. Ωστόσο, ένα τέτοιο αποτέλεσμα μπορεί να μην επιφέρει σημαντικές πτωτικές πιέσεις στη Στερλίνα.

Ο πυρήνας της ανακοίνωσης του  CPI (ο οποίος εξαιρεί την επίπτωση των ενεργειακών τιμών, μεταξύ άλλων μεταβλητών αντικειμένων) φαίνεται να πλησιάζει ανοδικά το 1.3% από 1.2% τον Νοέμβριο. Αυτό δείχνει ότι – όμοια με τη Federal Reserve – η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να αποδώσει την αύξηση της τιμής στην προσωρινή επίπτωση της πτώσης του κόστους του αργού πετρελαίου, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα ερμηνεύσει απαραίτητα ένα αδύναμο αποτέλεσμα ως επαρκή αιτία για να καθυστερήσει την αύξηση των επιτοκίων.

Το Ιαπωνικό Yen υστέρησε σε ένα κατά τα άλλα ήρεμο overnight trade, αυξανόμενο όσο τα futures του S&P 500 ανέκαμπταν, δείχνοντας προς μία αποστροφή ρίσκου και θέτοντας πίεση στο συνδεδεμένο με την ασφάλεια νόμισμα. Ομοίως, το Δολάριο Νέας Ζηλανδίας συναλλάχθηκε χαμηλότερα καθώς έπεσαν οι αποδόσεις των ομολόγων της χώρας, υπονοώντας μία υποχώρηση των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων της RBNZ. Έχουμε μπει με θέση short στο NZDUSD.

Facebook Comments