Τα συνδικάτα στον όμιλο PSA Peugeot Citroën ψήφισαν σήμερα υπέρ ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης το οποίο προβλέπει να περικοπούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να κλείσει ένα εργοστάσιο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να σταματήσουν οι ζημιογόνες χρήσεις της.

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών ηγεσιών τάχθηκε τον περασμένο μήνα υπέρ της έγκρισης του σχεδίου, το οποίο προβλέπει να καταργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία και να κλείσει ένα εργοστάσιο στο Ολνέ, κοντά στο Παρίσι. Όμως οι περικοπές των θέσεων εργασίας καθυστέρησαν μετά την προσφυγή δύο συνδικάτων στην δικαιοσύνη.

Δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε σήμερα την προσφυγή των δύο συνδικάτων που διαφωνούσαν –CGT και Sud–, ανοίγοντας τον δρόμο για να εφαρμοστεί το σχέδιο.

Οι συνδικαλιστές ενέκριναν τα μέτρα με 18 ψήφους υπέρ και 2 κατά, είπε εκπρόσωπος του CFTC έπειτα από συνάντηση του κεντρικού συμβουλίου της επιχείρησης σήμερα.

Η Πεζό υφίσταται ζημίες έως και 200 εκατ. ευρώ τον μήνα, ενώ δεν προβλέπει να επανέλθει στην κερδοφορία πριν από το 2015.

Παρουσιάζοντας μια περαιτέρω υποχώρηση 6,5% των εσόδων του πρώτου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πως σχεδιάζει να κάνει περικοπές κόστους ζητώντας υποχωρήσεις από τα συνδικάτα σε ό,τι αφορά θέματα όπως η μείωση των ωρών εργασίας, το πάγωμα των μισθών κ.ά.

Facebook Comments