Απώλειες 12,04% καταγράφει ο δείκτης SMI του χρηματιστηρίου της Γενεύης, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία 20 μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, μετά την αιφνιδιατική εγκατάλειψη της πολιτικής της ελάχιστης συναλλαγματικής ισοτιμίας του φράγκου από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο SMI διαμορφώνεται στις 8.093,81 μονάδες, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας (Swiss National Bank (SNB) ότι τερματίζει την πολιτική της ελάχιστης συναλλαγματικής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου.

Το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ελβετίας (SNB) εγκατέλειψε την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία των 1,20 ελβετικών φράγκων έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σήμερα, τερματίζοντας μια πολιτική τριών ετών που στόχο είχε να προστεύσει την οικονομία της χώρας έναντι της ευρωπαϊκής κρίσης κρατικού χρέους. Η κεντρική τράπεζα της χώρας, επίσης, μείωσε το επιτόκιο σε καταθετικούς λογαριασμούς όψεως που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό όριο.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το ελβετικό φράγκο σημείωσε άνοδο 30% φθάνοντας έως και το επίπεδο των 0,8052 ελβετικών φράγκων έναντι του ευρώ.
 

Facebook Comments