Το πολιτικό κλίμα και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της μικρής προεκλογικής περιόδου που διανύουμε δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανή μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί θα διευκρινιστεί το πολιτικό τοπίο και δεν θα χαθεί πολιτικός χρόνος με δεδομένη την συνταγματική δεδηλωμένη.

Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση θα είμαστε ανοιχτοί ώστε στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης να υπάρξουν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, ανοχές ή και δηλώσεις στήριξης.

Παραμένει λοιπόν στόχος μας η πολιτική που αποσκοπεί στο να εκφράζουμε την πραγματική λαϊκή πλειοψηφία πέραν και ανεξαρτήτως του ισχύοντος σήμερα καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου.

Είναι αυτονόητο ότι με τις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει πεδίο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ , τη ΝΔ και το ΚιΔηΣο γιατί εφάρμοσαν και θέλουν να συνεχίσουν την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Παρότι το ΠΟΤΑΜΙ δεν έχει ένα τέτοιο παρελθόν, κινείται προς ώρας στο πεδίο μιας ουσιαστικής συναίνεσης με τις προτεραιότητες και την ουσία των ασκούμενων μνημονιακών πολιτικών.

Είμαι βέβαιος ότι ο νέος πολιτικός χάρτης θα διαμορφώνει τέτοιους συσχετισμούς και θα εμπεριέχει λαϊκές «εντολές» προς τις ηγεσίες των δυνάμεων της Αριστεράς και ενδεχομένως και άλλων πολιτικών δυνάμεων, ώστε να διαμορφωθεί ένα πολύ πιο ευνοϊκό πεδίο για σύγκλιση σε φιλολαϊκές πολιτικές.

Facebook Comments