5 λόγοι για ψήφο στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη την Κυριακή.

Γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που με τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού κράτησε τη χώρα όρθια, προστατεύοντάς την από την απόλυτη καταστροφή και πληρώνοντας εξοντωτικό πολιτικό κι εκλογικό τίμημα. Παρά τα αναμφισβήτητα λάθη στη διαχείριση μιας γιγαντιαίας κρίσης υπήρξε η μόνη πολιτική δύναμη που δεν υπαναχώρησε ούτε στιγμή από τη γραμμή της εθνικής υπευθυνότητας αντιμετωπίζοντας ένα όργιο λαϊκισμού από όλο το πολιτικό φάσμα μέχρι αυτό (από τη ΔΗΜΑΡ μέχρι τη ΝΔ) να ασπαστεί τελικά την ορθότητα αυτής της στρατηγικής.

Γιατί η στρατηγική που εισήγαγε το 2010 και υπηρέτησε αταλάντευτα μέχρι σήμερα είναι η στρατηγική που οδήγησε τη χώρα την περασμένη άνοιξη σε επιτυχή έξοδο στις αγορές, νοικοκύρεψε τα εκτροχιασμένα δημοσιονομικά της κυβέρνησης Καραμανλή οδηγώντας σε πρωτογενή πλεονάσματα, διασφάλισε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, πέτυχε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην παγκόσμια οικονομική ιστορία και σήμερα φέρνει την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια βαθιά ύφεσης και μια πρώτη, μικρή αλλά ελπιδοφόρα μείωση της ανεργίας. Είναι η στρατηγική που οδηγεί τη χώρα ένα μόλις βήμα πριν από τη συντεταγμένη έξοδο από το μνημόνιο, η οποία θα είχε ήδη συντελεστεί αν δεν είχαν μεσολαβήσει εκλογές.

Γιατί προσπάθησε μέσα στο πλαίσιο του εφικτού να αμβλύνει τις επίπονες συνέπειες μιας βαθιάς κρίσης. Ρυθμίσεις όπως ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων, η ματαίωση του 25ευρου στα νοσοκομεία, η ρύθμιση των 100 δόσεων, η εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από τον ΕΝΦΙΑ, η ματαίωση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, η διανομή μέρους του πλεονάσματος σε οικονομικά αδύναμους, το αυξημένο επίδομα θέρμανσης και η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος φέρουν όλες τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που μέσα σε συνθήκες πλήρους κατακερματισμού του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε σταθερά και με συνέπεια για την ενότητα και την ανασυγκρότηση του χώρου της ευρύτερης κεντροαριστεράς (κίνηση των 58, Ελιά), η οποία αν είχε επιτευχθεί σήμερα η χώρα θα βρισκόταν σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό τοπίο και δεν θα ήταν αναγκασμένη να επιλέξει μεταξύ Βορίδη και Λαφαζάνη. Γιατί είναι ο πολιτικός χώρος που ακόμα και μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες προώθησε αποφασιστικά την ανανέωση του πολιτικού του προσωπικού ανοίγοντας τις πόρτες του σε ανθρώπους της πραγματικής ζωής εκτός κομματικών σωλήνων, τόσο με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς, όσο και με τα ψηφοδέλτιά του σε αυτές τις εκλογές.

Γιατί με την πεντάχρονη σκληρή του εμπειρία, την τριβή του με τα τρομακτικά προβλήματα της χώρας, τα πεπειραμένα στελέχη του και τη γνώση του από πρώτο χέρι του τι σημαίνει διαπραγμάτευση μπορεί να αποτελέσει με αξιοπιστία και σιγουριά τον εγγυητή της ομαλής ολοκλήρωσης της εθνικής στρατηγικής, της προοδευτικής σταθερότητας και της ασφαλούς εξόδου της χώρας από τη μέγγενη της κρίσης αν κατακτήσει την τρίτη ρυθμιστική θέση.

Facebook Comments