Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις του τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια μέρα που τα βλέμματα των επενδυτών στραφηκαν στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, οι οποίες διατήρησαν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια τους (0,75% και 0,5% αντίστοιχα).

 

Ο FTSE ανέβηκε 0,18% στις 6,439 μονάδες. Την μεγαλύτερη άνοδο στο Λονδίνο έγραψε η μετοχή της Aggreko, με την ενεργειακή εταιρία να ανακοινώνει αύξηση κερδών 11% για τη χρήση του 2012.

 

Ο CAC κέρδισε 0,54% στις 3,794 μονάδες, με τα κέρδη που σημείωσε ο τίτλος της Nestle να ξεχωρίζουν στο Παρίσι. Σημαντική άνοδο έγραψε και η μετοχή της Carrefour, που ανακοίνωσε κέρδη μεγαλύτερα του αναμενομένου για το 2012.

 

Ο DAX ενισχύθηκε 0,26% στις 7,940 μονάδες, με τις μετοχές των Adidas και SAP (εταιρία κατασκευής λογισμικού) να γράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη στη Φρανκφούρτη.

 

Ο IBEX 35 ανέβηκε 0,36% στις 8,389 μονάδες, με τις τράπεζες να δίνουν πάτημα για κέρδη στην ισπανική αγορά.

 

Ο FTSE MIB κέρδισε 0,30% στις 15,947 μονάδες.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx υποχώρησε 0,13% στις 293 μονάδες.


Στο μέτωπο των οικονομικών ειδήσεων, σε αναβάθμιση του outlook της Πορτογαλίας σε «σταθερό» από «αρνητικό» προχώρησε η Standard & Poor’s διατηρώντας αμετάβλητη την αξιολόγηση “BB”.


Ο εκπρόσωπος της πορτογαλικής κυβέρνησης, χαρακτήρισε εξαιρετική είδηση, την αναβάθμιση των προοπτικών από τον οίκο αξιολόγησης.

 

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών το τελευταίο τρίμηνο του 2012, στο 10,6%, αυξανόμενο κατά 0,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο και ισοφαρίζοντας το μέγεθος που είχε καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του 1999, ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής και οικονομικών μελετών (INSEE).


Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα ώθησαν την κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ να δεσμευτεί εκ νέου να τονώσει την ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς εντείνονται οι ενδείξεις πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επιβραδύνεται έναντι της ανθεκτικότερης γερμανικής οικονομίας.


Απρόσμενη πτώση 1,9% κατέγραψαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Φεβρουάριο στη Γερμανία, έναντι εκτίμησης για αύξηση 0,6%.
Τον Ιανουάριο, οι παραγγελίες είχαν ενισχυθεί 0,8%.

Facebook Comments